Szabadidő

Mit kapsz, ha keresztezel egy wellnessfürdőt és egy vidámparkot?

A megoldást Japánban kell keresni, ahol idén nyáron egy egészen különleges ötlettel népszerűsítették a hőforrásairól ismert Beppu városát.

A polgármester, Nagano Yasuhiro még 2016-ban hirdette meg az elképesztő ötletet, amelynek értelmében különleges vidámparkot építenének fel Beppuban, ahol a világ legnagyobb hozamú termálforrásai is találhatóak. A polgármester egyébként szuper jó arc lehet, ezt abból gyanítom, hogy az alábbi fotó a profilképe Facebookon.

A vidámparkot eleve csak ideiglenes látványosságnak tervezték, amely mindössze három napig várta a látogatókat. Egészen pontosan az történt, hogy elkészítették az alábbi – hamisítatlan japán stílusban előadott – reklámvideót, amelyben maga Yasuhiro polgármester is szerepel, nagyjából 1:38 környékétől. A felvételen megígéri, hogy ha a videó eléri a YouTube-on az egymilliós nézettséget, akkor a spa és az amusement szavak összeolvasztásával Spamusement Parknak nevezett látványosságot a valóságban is létrehozzák.

Ezt a határt mindössze három nap alatt sikerült elérni, a videó most pedig már közel 4,5 millió nézőnél jár, így a polgármesternek állnia kellett a szavát. A projektre szánt, közel 200 millió forintnak megfelelő japán jent közösségi adományokból gyűjtötték össze. Ebből az összegből 12 különféle látványosságot hoztak létre, amelyekben az a közös, hogy a városka termálvizét használják fel. Szerepel közöttük például hullámvasút, de olyan körhinta is, ahol állatfigurák vagy járművek helyett forró vizes fürdőkádak várták a látogatókat.

Az előzetes számítások szerint a „pop-up” vidámpark háromnapos nyitvatartása alatt 12 000 látogatóval számoltak, ezért annyi korlátozást vezettek be, hogy csak az léphetett be, aki legalább 8000 jennel (kb. 19 000 forint) támogatta a projektet, vagy aki elővételben vásárolt jegyet a Spamusement Parkba.

Sajnos egyelőre nincs róla információ, hogy a parkot újra felépítenék-e, mindenesetre Yasuhiro polgármester helyében mi elgondolkodnánk rajta, mert a fentiek fényében elég komoly turistaforgalmat vonzana a környékre egy ilyen látványosság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top