Szabadidő

Lottóbotrány: két szám szerepelt ugyanazon a golyón – fotó

Már van hivatalos magyarázat arra, miért láthattak egyszerre két számot is a nézők ugyanazon a lottógömbön az ír lottósorsolás legutóbbi számhúzásakor. A válasz egyszerű: tükröződés

Úgy indult a legutóbbi lottósorsolás az ír Lotto 5-4-3-2-1 játékán, mint ahogy szokott: a festett pingponglabdák bekerültek a plasztikgömbbe, ahonnan a gép egyenként sorsolt ki közülük 6+1-et. Az első szám az egyes volt, majd a 38-as következett, aztán a felismerés, hogy az a 38-as lehet, hogy 33-as.

Valóban, a mellékelt képek alapján a lottósorsoláson kihúzott golyón tényleg 33-nak olvasható az egyik 38-as szám, viszont a Nemzeti Lottótársaság szerint csupán a fényvisszaverődés viccelte meg a kamerát, ezért látszott 33-nak a rá nagyon hasonlító 38-as.

Ez is érdekelhet Fotó:MTI Megnézem

Ebben a lottóban 6 számot és egy bónuszszámot húznak ki, de csak 5-öt kell eltalálni belőlük. Arról egyelőre nincs információ, hogy hányan vesztettek pénzt azért, mert a 33-as helyett valójában a 38-ast húzták ki – írja a breakingnews.ie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top