Szabadidő

Az első ember, aki hányt az űrben, és még 32 haszontalan világrekord

Léteznek egészen lenyűgöző, szájtátva bámulós világrekordok, és léteznek olyanok, amiket meghallva csak megvakarjuk a fejünket, és azt kérdezzük kétségbeesett tekintettel: miért? Ez utóbbiakból mutatunk egy csokorra valót.

A legnehezebben szülő asszony:
Kis híján 270 kilós volt, amikor megszült. Próbálja valaki utánacsinálni!

A legtöbb dinnye, amit egy perc alatt fejjel (!) zúztak össze:
43. Nem akarom látni azt a fejet…

A legtöbb dinnye, amit egy perc alatt vágtak ketté… valaki hasán:
A mutatványhoz kell egy machete, egy dinnye alá fekvő asszisztens, egy stopper, valamint legalább 49 dinnye, ugyanis Bipin Larkin már 48-at kettévágott úgy, hogy a dinnyék egy csinos hölgy hasán foglaltak helyet.

A legtöbb, fejjel széttört WC-csésze egy perc alatt:
Ó, ehhez képest mi a dinnyetörés? Kevin Shelley 46 WC-csészét intézett el a fejével hatvan másodperc alatt. Valószínűleg a bolygó összes nyilvános WC-jéből kitiltották már.

A leggyorsabb fürdőszoba:
68 km/h. Igen, ez is egy Guiness-rekord. Valaki felszerelt a motorbiciklijére oldalkocsiként egy kádat és egy WC-t… Normális?

A legnagyobb pelenkaszobor:
Közel hat méter magas, és pelenkákból építették. Reméljük, óriáskaki nem jár mellé.

Az első hányó ember az űrben:
Az 1961-es Vosztok–2 űrhajósa, German Tyitov volt az elkövető.

A legnagyobbra nyitható száj:
A német Bernd Schmidtnek nem jelent gondot egyszerre betolni egy teljes hamburgert, amihez 8,8 cm-nyi hely áll a rendelkezésére.

A leghosszabban ló által húzott, égő ember:
Egyeseknek nem elég, ha a teljes testük ég, bónuszként egy ló mögé kötve húzatják magukat. Ezt csinálta Josef Toedtling osztrák kaszkadőr, aki majdnem hatszáz méteren át vontatta magát a lóval, miközben lángolt.

A leghosszabb farkú kutya:
Keon Belgiumban született, és egy 75 cm hosszú farkat húz maga után.

A legmagasabbra ugró láma:
Sue Williams a kutyáival gyakorolta a magasugrást, aminek a lámája, Caspa is tanúja lett a farmon. Az eredménye: 110 cm. Taps!

A legtöbb világrekord világrekordja:
A New York-i Ashrita Furman élete azzal telik, hogy a létező leghülyébb kategóriákban állít fel világrekordokat. Amikor utoljára néztük, több mint hatszáz fűződött a nevéhez.

A legtöbb, fing által elfújt gyertya:
Gerard Jessie, egy filippínó férfi húzhatja ki magát büszkén bárhol a világon, amikor elmondja, hogy a fingásával öt égő gyertyát is el tudott fújni.

Az ember, aki leírta a számokat egytől egymillióig:
Nem számmal: betűkkel! Az ausztrál Stewart Leenek hét írógépébe, 19 890 papírlapjába, valamint majdnem 17 évébe került, hogy a számsor végére jusson.

A leghangosabb sikoly:
Az angol Jill Drake 2000-ben 129 decibeles hangerővel sikoltott, ami hangosabb, mint egy repülőgép motorjának hangja. Drake amúgy tanárnő. Van egy olyan érzésünk, hogy rendet tud tartani a diákjai közt…

A legtöbb csiga az arcon:
Egy tizenegy éves kisfiú arcán egyszerre 43 csiga mászott legalább tíz másodperc erejéig. Egészségére!

A legtöbb csörgőkígyó a szájban:
Jackie Bibby nem egy szívbajos ember, hiszen egyszerre tizenegy csörgőkígyót kapott be és emelt fel a szájával. Egy ilyen képesség a mindennapokban is nagy hasznára lehet.

A leghosszabb körmök mindkét kézen:
Ezt sem ma fogják megdönteni, ugyanis Lee Redmond 1979-től egészen 2009-ig nem vágta le a körmeit, melyek ennek köszönhetően egy méter hosszúra nőttek. 2009-ben egy autóbaleset miatt eltörtek ezek a természeti csodák. Azért egy körömlakkozást megnéztünk volna…

A legkövérebb ikrek:
Billy Leon és Benny Lloyd McRary birkózók együtt pont 666 kilót nyomtak. Igen, ez az ördög száma, de ebből nem kell komolyabb következtetéseket levonni.

A legtöbb meztelenül hullámvasutazó ember:
A rekord a Southenden dőlt meg, ahol egyszerre 109 ember szellőztette ki magát teljesen hullámvasutazás közben.

A legnagyobb Superman-gyűjtemény:
A brazil Marco Zorzinnak összesen 1518 Supermannel kapcsolatos relikviája van, és mire ezt leírom, valószínűleg már ennél is több.

Legnagyobb tömeges esküvő egy börtönben:
2000-ben a brazil Carandiru börtönben egyszerre 120 pár mondta ki a boldogító igent. A menyasszonyok fehéret, a vőlegények rabruhát viseltek.

A leggyorsabban újságpapírba csomagolt ember:
Egy brit rádió (!) játékában Jonny Andrews három perc és öt másodperc alatt csomagolta újságpapírba Sam Williamst.

A világ leghosszabb naplója:
Az egykori angoltanár és miniszter, Robert Shields egy 37 és fél millió szóból álló naplóhegyet hagyott az utókorra, miután 1972 és 1997 között minden ötödik percéről volt egy bejegyzése. Napi négy órát töltött naplóírással. Valószínűleg így nézhetett ki: „Jegyzetelek. Írok. Most is. Jegyzetelek. Írogatok…”

A legtöbb egy perc alatt megevett csótány:
Ebből én már egyet is komoly teljesítménynek tartok, de a brit Ken Edwards 36-ot rágcsált el belőlük hatvan másodperc alatt.

A leghosszabb bajusz:
Az indiai Ram Singh Chauchan bajsza több mint négy méter hosszúra nőtt. Na, ezt kapd ki, Tom Selleck!

Ram Singh Chauhan (Fotó: AFP/Sam Panthaky)

A leghosszabb csók:
Egy thaiföldi pár még 2015-ben élvezhette egymás testnedveit 58 órán, 35 percen és 58 másodpercen át.

A legtöbb piercing:
A dortmundi Rolf Buchholz 2010 augusztusában egyszerre 453 piercingje volt. Nem lennénk a helyében a reptéri fémdetektoroknál.

A legruganyosabb bőr:
A brit Garry Turner egy különleges betegségnek, az Ehlers–Danlos-szindrómának köszönhetően a hasán lévő bőrt 16 cm hosszúra tudja kihúzni. Azért ne irigyeljük annyira: a betegségnek vannak fájdalmas tünetei is.

A legöregebb férfisztripper:
Bernie Barker hatvanévesen látta meg a lehetőséget a testében, és Magic Mike-ra köröket verve szórakoztatta a bulizni vágyó nőket hat éven át, egészen a haláláig.

A leghosszabb nyelvű kutya:
Puggy, a Texasban nevelkedett pekingi palotakutya 13,5 cm-es nyelvével elég messziről tudta megnyalni a gazdiját, ha épp olyan kedvében volt.

A legnagyobb súly, amit szemgödörrel húztak el:
Az ausztrál Chayne Hultgren egy nagyjából 411 kiló súlyú, három utassal megrakott riksát húzott el. Biztos csak pihentette a kezét.

A legtöbb ember egy autóban:
2015-ben egy szibériai egyetem tanulói próbáltak környezettudatosságot tanítani a világnak, amikor összesen negyvenen préselődtek be egy személyautóba. De pont Oroszországban, ahol olcsó a benzin?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top