Szabadidő

Segíts, hogy életben maradjon a világ egyetlen albínó orangutánja!

Az ötéves albínó orangutánnak speciális körülményekre van szüksége, ehhez pedig az állatvédőknek meg kell vásárolniuk az ideális területet.

Az orangutánok helyzete amúgy sem fest túl rózsásan, de Alba még ezen túl is speciális eset. Az ötéves orangután jelenleg a világ egyetlen ismert albínó egyede a fajból, most pedig otthont kell találni a fogságból kiszabadított állatnak. Alba albinizmusa viszont megnehezíti a dolgot, hiszen állapotával járó gyenge látása és hallása, illetve környezetéből kiugró színe nagyon is könnyű prédává teszik őt a vadonban.

Ezért speciális területre van szükség az orangután számára, ezt pedig voltaképpen már meg is találta a Borneo Orangutan Survival Foundation, a bökkenő csak annyi, hogy súlyos pénzeket kell fizetniük érte. Az alapítvány nemrégiben gyűjtést indított, azzal a céllal, hogy 80 ezer dollárt gyűjtsenek össze a föld megvásárlására – Alba otthonteremtését te is támogathatod a BOSF oldalán!

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top