Szabadidő

Összevissza időjárás lesz hétvégén

Süt majd a nap, de esőre, erős szélre is számítani lehet a hétvégén. És persze a levegő is hűvösebb lesz, helyenként a 15 fokot sem éri el a hőmérsékleti maximum.

Változékony lesz a hétvége időjárása – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.  Pénteken, az október 6-ai nemzeti gyásznapon a nap nagy részében változóan felhős lesz az ég, délután helyenként fordulhat elő zápor. Több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, de a szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. A nappali maximumok 11-17 fok között alakulnak.

Szombaton helyenként alakulhat ki kisebb zápor, és időnként megerősödik a szél. A minimum-hőmérséklet többnyire 2-9 fok között, a Dunántúl szelesebb részein 10-11 fok körül valószínű. Napközben 12-17 fokig melegszik a levegő.
   
Vasárnap nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan – nagyobb eséllyel északon – eső, zápor is lehet. Helyenként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7, a legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top