Szabadidő

„Magamnak öltözöm ki” – imádni fogod a 100 évesek stílustippjeit

Csodálatos videót forgatott az Allure, amelyben száz évnél is idősebb nők osztják meg divattal és stílussal kapcsolatos titkaikat a világgal. Érdemes megfogadni, amit mondanak, elvégre náluk senkinek sincs több tapasztalta.

„A stílusom? Nem túl hivalkodó, azt nem szeretem – mondja mosolyogva a 103 éves Frances Friedman. – De szeretem az elegáns és kényelmes ruhákat! Imádom a stílust és a színeket.”

Frances a „középmezőny” tagja az alábbi videóban a maga 103 évével. Sajnos a többieknek nem derül ki a neve, de az egyik hölgy már a 107. évét tapossa, míg a legfiatalabb, már-már fruska: 100 éves és 3 hónapos.

„A ruhásszekrényemben szoktam shoppingolni – mondja egy másik asszony, aki 100 éve és 10 hónapja látta meg a napvilágot. – Ez a legkényelmesebb módja a vásárlásnak, ha már betöltötted a százat.”

Személyes kedvencem pont a 107 éves asszony, aki fekete blézert és fehér blúzt visel. Hogy miért? Például az alábbi mondatáért.

„Eleinte nem hordtam nadrágot az iskolában, azt gondoltam, nem túl nőies – mondta az Allure videójában. – Úgy gondoltam a szoknya és harisnyanadrág a jó választás. Aztán egyszer felvettem egy nadrágot, rájöttem, hogy nem kell a harisnyanadrággal szórakoznom és nagyon jól éreztem benne magam.”

„Szeretem a narancssárgát és a lilát – mondta ugyanaz az asszony, akinek a szekrénye jelenti a legjobb shoppingolási lehetőséget. – Imádom kombinálni a dolgokat, egy barátnőm csinálta ezt a nyakláncot, ami most is rajtam van, a fülbevalót én csináltam hozzá. Azt hiszem, ha öregebb az ember, akkor szeretne egy picivel több csillogást.”

„Azt szeretem, ami megtetszik – tette hozzá Frances. – Tudod, amikor meglátsz egy képet egy újságban, és azt mondod, én is ilyet akarok hordani!”

Százévesek frizura és sminktippjei

„Ugyanolyan frizurát hordok, mint amit mindig is hordtam – mondta a 107 éves nő. – Egyszer egy héten elmegyek ugyanahhoz a fiatalemberhez, akihez az elmúlt 30 évben jártam.”
Frances, aki parókát hord, egy kulisszatitokba is bevatja a videó nézőit: „egy evőpálcikával szoktam benyomni a rakoncátlan hajszálakat a parókám alá, de el ne mondjátok senkinek, ez a titkom” – tette hozzá nevetve.

„30 éve járok Christianhoz, a fodrászomhoz – mondta a kék felsőt és divatos szemüveget viselő asszony. – Mindig azt kérem tőle, hogy jó magasra csinálja meg a hajamat, de hagyjon egy kis frufrut is. Most, hogy erről beszélek, úgy érzem, el is kéne mennem a fodrászhoz.”

„Rúzst használok, nagyjából ennyi az egész – avatja be a nézőket a sminktitkokba a 107 éves hölgy. – A kedvenc boltom a…na, hogy is hívják….Sephora! Nagyon kedvesek, ha úgy alakulna, hogy a születésnapomon nem megyek, mindig küldenek egy kis ajándékot. Két hetente manikűröztetni is elmegyek.”

„Én csak szappannal és vízzel mosakszom, meg persze fogat is mosok – tette hozzá Frances. – Saját magamnak öltözöm fel, mert ki tudja, hova megyek éppen, énekelni fogok-e, vagy bármi egyebet csinálni. Szeretek reggel felöltözni, így tudom reggelente meglepni önmagam.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top