Szabadidő

Bármelyik bicikliből okosbringát csinál egy új fejlesztés

A modern technológia segítségével akár kedvenc öreg városi harcosunkból is menő okoskerékpárt csinálhatunk egy ötletes találmány segítségével. Olcsónak nem olcsó, de a jövőért néha fizetni kell.

A Wink Bar francia fejlesztői abból indultak ki, hogy bár már ma is sokan használják az okostelefonjukat tájékozódásra biciklizés közben, ehhez eddig csak szükségmegoldások jöhettek szóba.

Létezik persze kormányra rögzíthető telefontartó, de ezek kilazulhatnak, elfordulhatnak, rossz esetben pedig a telefonunk bánhatja, ha az olcsó fröccsöntött műanyag rögzítő felmondja a szolgálatot.

A Wink Bar egy bármilyen biciklire felszerelhető kormányrúd, amely képes csatlakozni az okostelefonunk navigációs alkalmazásához, két LED-es lámpa segítségével pedig folyamatosan jelzi, hogy merre kell fordulnunk – a fényforrások egyébként az utat is bevilágítják.

A kormány emellett azt is lehetővé teszi, hogy bringánkat GPS segítségével nyomon kövessük, így a tolvajoknak sem érdemes a Wink Barral felszerelt biciklikkel próbálkozni. Ugyanez a funkció azoknak is tökéletes, akik hajlamosak elfelejteni, hogy hol hagyták a kerékpárt, a telefonunk képernyőjén látható térkép segítségével ugyanis bárhol meg fogjuk találni a járgányunkat.

A Wink Bart egyelőre csak előrendelni lehet, a fejlesztők azt ígérik, az első szállítmányokat januárban indítják útjukra. Tény, hogy aki szeretne egyet, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, cikkünk írásának a pillanatában ugyanis 194 euróért kínálják az okoskormányt (igaz, 259 euróról leértékelve), vagyis valamivel több mint hatvanezer forintot kell fizetni érte. Azonban akinek lopták már el biciklijét, vagy aki eleve nagyobb értékű bringával közlekedik, annak még így is jó befektetés lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top