Szabadidő

Csak keddig tedd félre az esernyőt!

A hétvége még csapadék nélkül telik, de október első hetében megjön az eső.

Szombaton derült és erősebben felhős területek, illetve időszakok egyaránt lesznek. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 20 fok között valószínű. Késő estére 7 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Vasárnap szintén derült és erősebben felhős időszakok, illetve területek váltakoznak. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3, 10 fok között alakul, de a derült, fagyra érzékeny tájakon ennél hűvösebb lesz, talaj menti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Hétfőn többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet felhős az ég. Estefelé ugyanakkor nyugat felől felhősödés kezdődik. Eső éjfélig nem valószínű. A déli szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 3 és 10 fok között alakul, de a fagyra érzékeny helyeken fagypont körüli hőmérséklet valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Kedden nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, délután már a keleti tájakon is borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor. A déli szél megélénkül, egy-egy erős széllökés is előfordulhat. Estefelé a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul, de délen néhol 19, 20 fokot is mérhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top