Szabadidő

Farkasok faltak fel egy turistát Görögországban

Valószínűleg farkasok támadták meg, tépték szét, és falták fel azt az eltűnt brit turistát, akinek megcsonkított maradványait a Görögország északi részén fekvő hegyekben találták meg.

A csontmaradványokat a Szalonikitől 285 kilométerre keletre fekvő Petrota falu közelében találták meg. A maradványok mellett találtak egy Celia Lois Hollingworth névre kiállított útlevelet. A 63 éves asszony eltűnését az athéni brit nagykövetség jelentette be pénteken. A brit hatóságokat a nő testvére értesítette arról, hogy nővére telefonon azt mondta neki, kutyák támadták meg.

Nikosz Kifnidisz halottkém elmondta, hogy a nő medencecsontjain nagy harapásnyomokat látott, és testének egy nagy részét nem találták meg. Egy közeli település állatorvosa megerősítette, hogy ilyen harapásokra sem kutya, sem sakál nem képes.

A maradványokat még nem azonosították, de a rendőrség szerint nagyon valószínű, hogy a brit turistáé. A halottkém azt mondta:

Arra a következtetésre jutottam, hogy a nőt vadállatok támadták meg, amelyek felfalták. Vagy egy, vagy több farkas ette meg őt.

 

A maradványok közelében talált állatszőrök elemzésével fogják megállapítani, milyen ragadozó támadhatott a nőre.

Görögország kietlen vidékein élnek farkasok, és Petrota térségében is látták őket, de nagyon ritkán fordul elő, hogy emberre támadnának, az elmúlt évtizedekben nem jegyeztek fel ilyen esetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top