Szabadidő

Magyarul kér tanácsot a nyelvvizsgájára készülő brit nagykövet – videó

Videóüzenetben kér tippeket a kommentelőktől Iain Lindsay, hogyan érdemes felkészülni a magyar nyelvvizsgára. Kiderült, hogy magyar filmeket nézett, amikor a pécsi egyetemre járt.

Jővő héten lesz a magyar nyelvvizsgája Nagy-Britannia budapesti nagykövetének. Ennek alkalmából Iain Lindsay magyarul kért segítséget a kommentelőktől az Instagramon közzétett videóban.

A 24.hu által észrevett videóban a nagykövet elárulta, hogy a napokban intenzív nyelvtanfolyamon vesz részt a pécsi egyetemen. Azt kérte, hogy aki látja, menjen oda hozzá, és kívánjon neki szerencsét. Emellett tippekre is kíváncsi volt, hogy kell készülni egy fontos vizsgára.

Az egyik kommentelő azt javasolta, nézzen magyar filmeket. Erre Lindsay azt válaszolta, hogy amikor tavaly Pécsen tanult, minden héten megnézett egy magyar filmet. Például Szabó Istvántól az Apát vagy a Kontrollt.

Mások azt tanácsolták, hogy a nyelvvizsgára vigye a kedvenc tollát, vegye fel a kedvenc zokniját és nyakkendőjét. A nagykövet elárulta, hogy a nyelvvizsgát a nagykövetségen tartják, ahol nem hord nyakkendőt, de a szerencsezoknival kipróbálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top