Szabadidő

Tele a hócipőd az ajándékmizériával? Akkor adok egy tippet!

Ajándékot választani sosem könnyű, főleg, ha szeretnéd elkápráztatni a másikat. Annyi év görcsölés után arra jutottam, hogy sokkal jobb élményt adni, mint valamilyen tárgyat. Persze, kitalálni ezt is nehéz, sőt meg is kell szervezni, de örök emlék marad.

Vannak zseniális ajándékvásárló guruk, akiknek tele a padlásuk jó ötletekkel, sosem esnek pánikba, és általában bejön a meglepetésük. Nos, nem mindenki ilyen szerencsés, jómagam biztosan nem. Minden egyes alkalommal napokig, hetekig töröm a fejem, ha valakinek ajándékot kell vennem, hogy vajon mi lenne a megfelelő. Mit szeretne? Minek örülne? Aztán veszek valamit, aminek vagy örül, vagy nem, de mivel intelligens ember, ezért azt mutatja, hogy éppen erre vágyott. Közben az egész rettentően nyomaszt, mert én magam nem tudom kimutatni az örömömet, ha ajándékot kapok, és hiába szeretném, még mindig nem megy, hogy ne látszódjék rajtam, ha éppen egészen másra vágytam. Aztán elmúltam húsz, sőt negyven is, és rájöttem, hogy nem is kell rettegni, hanem élményt is lehet adni, hiszen annak a legtöbben örülnek.

Olyanokra gondolok, mint egy wellness hétvége, vagy egy tandemugrás, esetleg egy uszodabérlet vagy színházjegy. Ugye, ezek nem is olyan bonyolult dolgok, és nem feltétlenül nagyon drágák.

Emlékszem, mennyire örültek a gyerekek, amikor a férjem egyik szülinapjára egy hétvégi utazást vettem az egész családnak, azóta is emlegetik. Vagy mennyire örültek a szüleim, amikor kaptak egy egyiptomi utat a házassági évfordulójukra. Vagy mennyire szeretem nézegetni a színházjegyeket, ha azt kapok ajándékba. Nemrégiben a barátnőm azt mesélte, hogy ők már a gyerekeknek is csak utazást vesznek, mert annyi vackuk van, hogy épp ideje útra kelni, ennél jobb ötlete nincs. Ilyenkor beszállnak a nagyszülők is, és nem luxus utakról van szó, hanem 3 nap Velencében, autóval, viszont jó sok városnézéssel , mert 13 évesen már értelmes elfoglaltság lehet az ilyesmi.

Egy másik barátnőm, aki istenien főz, és imádja a kínai konyhát egy kínai főzőtanfolyamot kapott ajándékba. Egy másik ismerősöm, aki a borokért rajong, egy sommelier-tanfolyamot kapott. Ezek mind-mind olyan élmények, amikre örök életedben emlékezel majd, és a kék angóra pulcsid, amit kicsire mostál, de mindvégig imádtad, lassan a feledés homályába merül. Vagy nem, mert biztosan vannak olyanok is, akik az ilyesminek örülnek igazán, de talán ők vannak kisebbségben. És nem hatalmas összegekről beszélgetünk, mert lehet ajándékozni egy finom vacsit vagy megsütni azt a tortát is, amit utoljára a nagymamád tudott csak olyan finomra elkészíteni.

ajándék születésnap élmény

Az igazán jó ajándék felér egy varázslattal

Esetleg egy baráti pikniket vagy egy papírcetlikből álló köteget, amin az áll: hogy ma mozizunk, rendeljünk pizzát, vagy ölelj át egy pohár bor mellett. Ezt is élmény, közös öröm, és nem kerül sokba.

Fejtörés, az tuti van benne, meg utánajárás, de talán megéri…

Te hogyan választasz ajándékot?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top