Szabadidő

45 percig küzdöttek a magyar hegymászó életéért Ausztriában

Hiába két ápolónő talált rá az Ausztriában valószínűleg egyedül túrázó 27 éves férfira, már nem tudtak segíteni rajta.

Két bécsi ápolónő fedezte fel azt a magyar férfit, akit holtan találtak az osztrák Rax hegységben hétfő délután. Akkor találtak rá, amikor a Preinerwandsteig hegyre kaptattak fel. A 27 éves magyar túrázó szintén ezt a szakaszt próbálta megmászni, ám 1700 méteren egy omladékos árokba zuhant, és meghalt.

Az ápolónők azonnal megkezdték az újraélesztést, 45 percen keresztül küzdöttek a férfi életéért, de hiába – mondta a Blikknek Roland Berger, a niederösterreichi rendőrség sajtóreferense. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett a fején, a törzsén, valamint a lábán, hogy azok a halálát okozták.

A hegymászóért először mentőhelikopterrel indultak a hegyi mentők, de a köd miatt vissza kellett fordulniuk. Végül két alpesi rendőr és 15 rendőr indult a férfiért. Öt órájukba telt, mire átverekedték magukat a meredek, sziklás terepen. A fiatal túrázó életét azonban nem tudták megmenteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top