Szabadidő

Találkozz a világ legidősebb macskájával!

A Teddy névre hallgató macska Ausztrália legidősebb cicusa.

Teddy 26 éves, ami a macskáknál már a matuzsálemi kort is meghaladja. Gazdája, Fran English most akarja a jószágot beíratni a Guinness-rekordok Könyvébe, hogy hivatalosan is ő legyen a legöregebb cica.

English 2014-ben adoptálta Teddyt, mikor előző gazdája már nem tudott foglalkozni vele. Az új gazdi nagy megdöbbenésére Teddy chipje azt mutatta, a macska 1991-ben született.

A hosszú szőrű, fekete macska korához képest meglepően jó állapotban van, és aktív, a világ iránt még mindig nagy kíváncsisággal forduló életet él. Talán amiatt van ez, mert a macska jól ismeri a hosszú élet titkát: mindennap eszik egy kis friss rozmaringot.

Teddy alaposan ügyel arra is, hogy ne hagyja el magát öreg napjain sem. Mindennap alaposan megmossa magát tusolás közben.

 Bár a cicusnak már gyógyszereket kell szednie ilyen-olyan bajaira, ha ránézünk, egy fiatal, életvidám jószág tekint vissza ránk.

 TheDodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top