Szabadidő

Rudolf Péter újra rendez

Rudolf Péter a Pesti Színházban viszi színre Shakespeare komédiáját, a Lóvátett lovagokat.

Rudolf Péter 25 évvel első, a Pesti Színházban bemutatott rendezése, a Dühöngő ifjúság után most újra a Vígszínház társulatával dolgozik.

Jobbra Rudolf Péter a próbán (fotó: Vígszínház/Szkárossy Zsuzsa)

Az emberi természettel ellentétes életet nem lehet élni. Ennek a roppant egyszerű gondolatnak már sok rendszer nem felelt meg” – idézi a színház közleménye a rendezőt. „Persze Shakespeare épp attól az, aki, hogy minden pillanatban újabb és újabb réteget kínál fel a színháznak, újabb és újabb kanyarokat vehet egy jelenet, újabb és újabb képet festhetünk az emberről. Esetünkben leginkább a szerelmes emberről. Ebben a darabban Shakespeare szinte minden későbbi vígjátékának elemei ott vannak. Ezzel is megpróbálunk játszani. Igyekszem a színészből kiindulni.

A Lóvátett lovagok pesti színházi változatát Mészöly Dezső fordítása alapján Závada Péter és Rudolf Péter készítette. A főszerepben Szilágyi Csenge, Bach Kata, Telekes Péter és Wunderlich József láthatóak. A jelmeztervező Füzér Anni, a látványt Pater Sparrow rendezte. Az előadásban közreműködik a Vodku zenekar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top