Szabadidő

Hat hét után találták meg a halottnak hitt, hegyen rekedt kutyát

Két hegymászó kimondottan a kutya keresésére indult a négyezer méternél magasabb hegyre. Két napi kutatómunka után találták meg a csontsovány ebet.

Hat héttel az eltűnése után két hegymászó bukkant rá a több mint négyezer méter magas coloradói Bross-hegy veszélyes sziklái között Chloéra. A 14 éves kutya szokásos sétája során szaladt el. Egy hónap elteltével már a gazdája, Larry Osborne sem volt túl optimista, hogy életben lehet a kedvence. Leszedte az eltűnéséről szóló plakátokat – írja a 24.hu.

A két hegymászó nem véletlenül találta meg az ebet, kimondottan azért mentek a hegyre, mert egy mászótársuk arról számolt be egy fórumon, hogy egy kutya gyenge ugatását hallotta odafönn.

Trinity Smith és Sean Nichols két napig kereste az állatot, míg végül a kiabálásukra egy halk vakkantás volt a válasz. Egy szikla tetején megtalálták Chloét, de a kutya saját erejéből már nem tudott lemászni. Ezért felmentek hozzá, az állat a férfi mellkasához bújt, így csúsztak le együtt a lejtőn.

Az eltűnése előtt 40 kilós eb 12 kilóra fogyott a hegyen töltött hat hét alatt, így azonnal állatorvoshoz vitték. Valószínűleg az utolsó pillanatban mentették meg, másnap ugyanis már hó borította a hegyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top