Szabadidő

Eddig 52 életet mentett meg, most Mexikóban kutat túlélők után Frida

A hatéves golden retriever pályafutása során dolgozott már Honduras, Ecuador, Haiti katasztrófa sújtotta területein. Most Mexikóban kutatja a földrengés túlélőit.

Frida, a hatéves golden retriever, nem mellesleg mentőkutya, csak egyike annak a több száz hivatásos, vagy önkéntes segítőnek, akik Mexikóvárosban kutatnak a túlélők után, miután a várost és a környékét a közelmúltban 7,1-es erősségű földrengés rázta meg. A földmozgásnak eddig legalább 230 halálos áldozata van, köztük 21 gyerek, akikre ráomlott az általános iskola épülete.

Fridát a mexikói haditengerészet képezte ki arra, hogy az ehhez hasonló katasztrófák helyszínén megtalálja a túlélőket. A mentőkutyának az interneten már most népes rajongótábora van, eddig Hondurasban, Ecuadorban és Haitin dolgozott: összesen 52 embert mentett már meg.

A romok között kutakodó négylábú hőst egyébként könnyű megismerni speciális felszerelésének köszönhetően. Frida ugyanis minden bevetésen védőszemüveget és speciális cipőket visel. Előbbit azért, hogy a törmelék és a füst ne zavarja a mentőkutya látását, utóbbit pedig azért, hogy az ásás, kaparászás ne tegye tönkre a lábát a több órás munka alatt.

Olvass még többet a mentőkutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top