Szabadidő

„Fiatalok vagyunk és nem robotok” – újabb diák akadt ki az iskolai mókuskerék miatt

Hosszú tanítási napok, rövid szünetek, rengeteg otthoni tanulnivaló és dolgozat. Ezek miatt fakadt ki egy diák, aki szerint sok tanuló hullafáradt, semmire sem jut ideje, mert az iskola leszívja őket.

Újabb kiakadt diák véleménye terjed a neten, a mostani bejegyzésben a tanuló azt kifogásolja, hogy hiába 17-18 évesek, fiatalok és még terhelhetők, nem robotok.

A Független Diákparlament Facebook-oldalán közzétett posztban arról ír a diák, hogy 8-9 órát szenved az iskolában, ötperces szünetekkel, mert az órák belenyúlnak a szünetekbe, ezért enni sem marad ideje.

Ha hazaér, délután öt óra körül tud kezdeni készülni a másnapra. Megírja a házi feladatokat, és tanul a dolgozatokra, este tíz órára végez. Még csak a második hét van, de már négy dolgozatot írtak – fakadt ki a diák.

Aztán ha estére végez, akkor másnap kelhet fél 5-kor, hogy beérjen a nulladik órára. Hozzáteszi, hogy több diákot lát reggelente, akik hullafáradtak, mert az iskola leszívja őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top