Szabadidő

Kutyáját is bekönyörögte utolsó órájára a hurrikán elől menekülő diáklány

„Tudom, hogy úgyis nemet mond majd, de azért meg kell próbálnom” – írta Jessica Lewis a professzorának írt e-mailben, amelyben még képet is mellékelt a kutyájáról.

Nagy kutyás vagyok; olyan, aki egy hétig otthonról dolgozott, miután örökbe fogadta négylábú kedvencét, hogy biztos legyen abban, hogy az újdonsült családtagnak mindene megvan, ami csak kell. Talán érthető, hogy Jessica Lewis története, amelyre a The Dodo nevű oldalon találtam rá, azonnal megdobogtatta a szívemet.

Jessica Atlantából származik, de most épp Floridában jár főiskolára. Amikor kiderült, hogy az Irma hurrikán az állam felé tart, a fiatal lány úgy döntött, a nehezét inkább az atlantai családi otthonban vészeli át kutyájával, Lunával együtt. A diáklány szerette volna elkerülni a tömött sorokat az autópályán, csakhogy ehhez hamar el kellett volna indulnia, rögtön az utolsó óra után.

Nem fért bele, hogy visszaautózzak Lunáért az albérletbe, ami a város másik végén van” – mesélte Jessica, majd hozzátette, inkább írt egy bátortalan levelet professzorának, hátha magával viheti a kutyát az órára.

Úgy sejtem, nemet mond majd, de mivel elég lazának gondoltam a professzor urat ahhoz, hogy igent mondjon, gondoltam rákérdezek: bevihetném-e a mai órára a kutyámat, Lunát is? HATALMAS segítség lenne, mert aznap ez lenne az utolsó órám, és utána amilyen hamar csak lehet, indulnánk haza Atlantába. […] Megígérem, hogy Luna jó kislány lesz, és csak egy kicsit zavarja majd az órát.

Hogy meggyőzze a professzort arról, hogy tényleg jó kutya, Jessica mellékelt néhány képet is Lunáról. És bár reménykedett benne, hogy a fotók és a levél meglágyítja a politikatudomány előadójának szívét, mégis meglepte a pozitív válasz, amely így hangzott: „Azt hitte, hogy azzal, ha lazának nevez, rávesz arra, hogy beengedjem a kutyát az órámra? Hát nagyon tévedett! Azért engedem be, mert NYILVÁNVALÓ, HOGY Ő EGY JÓ KUTYA!

Jessica egyébként – már otthonról – közzétett jó pár fotót, amely a különleges óra alatt készült. Azt mondja, Luna tényleg csak egy kicsit zavarta az előadást, és hogy a jelenlétének hála jó hangulatú lett az óra.

Olvass még többet a kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top