Szabadidő

Időjárás: hétvégén még egy kicsit nyár lesz

Nehezen veszi tudomásul a nyár, hogy kész, vége, ennyi volt. Hétvégén még tesz egy utolsó próbát az ősz elűzésére, de mi már tudjuk, hogy vasárnap el fogja veszíteni a meccset. Addig viszont élvezd ki a nyár utolsó napjait!

Napsütéses hétvége elé nézünk, a maximum-hőmérséklet eléri majd a 28 fokot is. Vasárnap második felében már az eső és barátja, a lehűlés lesznek a főszereplők.

A kiderül.hu előrejelzése szerint pénteken a hajnali óráktól észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csapadék sem valószínű. A Dunántúl nyugati részén azonban sok marad a felhő, és ott délelőtt kisebb eső, késő este záporeső kialakulhat. Az élénk, kezdetben még erős északnyugati szél jelentősen gyengül, délután már többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, a Dél-Alföldön lesz legenyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között várható, de a Dunántúl nyugati harmadán 15, 16 fok is lehet.

Szombati maximumok – forrás: kiderül.hu

Szombaton északnyugaton többnyire erősen felhős időre kell számítani, többfelé záporral, zivatarral, ugyanakkor az Alföldön kevés felhő ígérkezik, csapadék sem valószínű. Az ország többi részén a változó felhőzet mellett napközben néhol alakulhat ki záporeső, majd estétől egyre több helyen várható csapadék. A szél délkeletire, délire fordul, többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 20, délkeleten 28 fok körül alakul.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar, nagy területen jelentős csapadék hullhat. Délutántól délnyugat felől megszűnik a csapadék. Kezdetben a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél erősödik meg, főként zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Tiszántúlon még 25 és 28, de északnyugaton már csak 16 és 18 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top