Szabadidő

Bronzszobrot emeltek a szupermarket legendás macskájának

A bolt vásárlói több mint egymillió forintnak megfelelő összeget adtak össze, hogy a Brutus nevű macskát szoborba önthessék.

A Brutus névre hallgató macska mindennap 200 métert sétált otthonától, hogy ellátogasson kedvenc helyére, egy Morrisons szupermarketbe. A walesi cica gyakorlatilag minden napját az áruval megpakolt sorok között töltötte, lopni maximum egy kis figyelmet szokott a vásárlóktól, egyébként illedelmesen mustrálta a frissen érkezett hús- és halárut.

Idén az üzlet minden vásárlóját megrázta, mikor megtudták, hogy (a saját Facebook-oldallal is rendelkező) Brutus elpusztult, és azonnal azon kezdtek gondolkodni, hogyan állíthatnának méltó emléket az állatnak. Végül egy bronzszoborra esett a választás: a vásárlók közös erővel adták össze a nagyjából 1,3 millió forintnak megfelelő összeget, amiből felhúzták a 45 centi magas macskaszobrot. A szobor most az üzletben áll, így a vásárlók továbbra is köszönhetnek a környék legbarátságosabb cicájának.

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top