Szabadidő

Állataik helyén pózolnak az állatkerti gondozók

Állatkertben dolgozni kemény, de hálás feladat, elvégre az ember egy sor olyan lénnyel oszthatja meg a napját, amelyekkel nem találkozna másként. Ennél már csak az a csodálatosabb, amikor a gondozók elengedik magukat, és nekiállnak viccelődni. Felemelő képsorozat következik.

Emlékszel rá, hogy amikor 2015-ben bemutatták a Jurassic World című filmet, állatkerti gondozók egész sora állt be úgy pózolni a gondjaikra bízott jószágokkal, mint a film egyik főszerepét alakító Chris Pratt a velociraptorokkal? Az alábbi jelenetről van szó, amelynek mintájára több tucat hasonló képet készítettek világszerte, különböző állatkertekben.

Felül Chris Pratt, alul pedig egy állatkerti gondozó és rozmárjai (Fotó: Tumblr)

Ehhez hasonló képsorozatot tett nemrég közzé a Minnesota Zoo, amelynek gondozói a különféle állatokról készült fotókat alkották újra, kizárólag emberek részvételével. Egyik szebb, mint a másik, kezdjük például ezzel a csodás fókás darabbal.

A rettegés fóka… (Fotó: Minnesota Zoo)

De a salátalevelet fogyasztó teknőspáros emberi megfelelői is dicséretet érdemelnek, főleg a páncéljuk miatt.

De ráérnek… és milyen jól teszik! (Fotó: Minnesota Zoo)

Ha az ember száz- vagy ezerlábúakkal dolgozik, nem árt egy kis kreativitás, hogy egy kolléga segítségével elkészüljön a hasonló fotó. A Minnesota Zoo gondozói számára azonban ez nem jelenthet akadályt!

Néhány extra gumicsizma kell az emberi százlábúhoz (Fotó: Minnesota Zoo)

Festményre kívánkozik az alábbi gibbon póza, nem is mentek el mellette szó – vagyis inkább kép – nélkül az ápolók.

 

„Draw me like one of your French girls” (Fotó: Minnesota Zoo)

A lenti tevecsapat rekreálásához pedig igazi csapatmunkára volt szükség. Érdemes megfigyelni, hogy még a fejtartást is leutánozták a gondozók.

Tökéletes kompozíció, tökéletes csapat (Fotó: Minnesota Zoo)

Bár igen szoros a mezőny, az alábbi háromszereplős fotó újraalkotása sikerült talán a legjobban. Külön piros pont jár – remélhetőleg – a fókák gondozójának, aki nem volt rest vízbe vetni magát a tökéletes fénykép érdekében.

Nem tudjuk eldönteni, hogy a kígyó vagy a fóka sikerült-e jobban (Fotó: Minnesota Zoo)

A teljes sorozatot a Minnesota Zoo Facebook-oldalán lehet megtekinteni, ezt ajánljuk is mindenkinek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top