Szabadidő

Hat évig szabadságon volt, és ezt senki nem vette észre, amíg ki nem tüntették

Épp készültek kitüntetni egy spanyol közalkalmazottat a cádizi állami vízszolgáltatónál töltött hosszú szolgálatáért, amikor felfedezték, hogy évek óta nem jár be dolgozni.

Joaquín García építési felügyelőként tevékenykedett a cégnél, mígnem úgy döntött, nem jár be többet munkahelyére, mert úgysincs mit csinálnia. A ma már nyugdíjas, 69 éves mérnököt főnöke kereste meg azzal a jó hírrel, hogy ki fogják tüntetni 20 év munkaviszonya után, de sehol sem találta. Amikor Garcíáról érdeklődött kollégáinál, egyre furcsább magyarázatokkal álltak elő. Volt, aki szerint a helyi hatóságok vették át a munkáját az épülő szennyvíztározónál, mások szerint sokat betegeskedett.

Fotó: Thinkstock

„Kiváncsi voltam, itt dolgozik-e még. Lehet, hogy nyugdíjba vonult, vagy meghalt? De a bérszámfejtésen kiderült, hogy még mindig kapja a fizetését – nyilatkozta a főnöke, az El Mundo spanyol lapnak. – Felhívtam, és megkérdeztem, mit csinált tegnap és az azt megelőző napokban. Nem tudott válaszolni.”

Hatévnyi távollétében összesen 222 000 euró fizetést vett fel. Most egy bírósági ítélet szerint 27 ezret kell visszafizetnie az államnak a lógások miatt. García azzal magyarázta tettét, hogy a szennyvíztározó építése el sem kezdődött, így nem volt mit csinálnia a munkahelyén.

Hufington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top