Szabadidő

Egy madár miatt késett 12 órát a Budapestre induló repülő

Az utasok többsége a reptéren éjszakázott.

Madárral ütközött tegnap a Wizz Air W6 2451 számú Budapest-Larnaca járata a ciprusi leszállás előtt. Kötelező műszaki ellenőrzést hajtottak rajta végre, ám mire újra szolgálatba állították, a szolgálati időre vonatkozó kötelezően előírt korlátozások miatt a személyzet már nem tudta felvenni a munkát, ezért aznap nem indulhattak vissza Budapestre. A repülőgép csak másnap, közel 12 óra késéssel szállt fel – tudta meg a HVG.

A lapnak egy utas úgy nyilatkozott: becsekkolás után, egyórás várakozást követően terelték őket vissza a váróba, és sokáig nem kaptak tájékoztatást arról, hogy mi történt, majd éjjel 1-kor mindenki kapott egy 13 eurós kupont. A járat utasainak többsége a reptéren, a földön éjszakázott, kivéve azokat, akik saját maguknak intéztek szállást.

A légitársaság a lap érdeklődésére közölte, hog  utasok étkezési vouchereket és az utasjogokról szóló tájékoztatást kaptak. A késéssel kapcsolatos szállás- és transzferköltségeiket a cég megtéríti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top