Szabadidő

Kapitális gímszarvast lőtt egy francia vadász Zalában

Kapitális, 15,66 kilogramm trófeasúlyú gímszarvasbikát ejtett el egy francia vendégvadász nő a Felsőrajk és Pötréte közötti erdőben.

A hétfői trófeabírálaton a kilőtt gímszarvasbika 248,48 pontot ért el, életkorát 13 évre becsülték. Az Országos Trófeabíráló Testület dönti el, hogy a trófeát nemzeti értékké nyilvánítják, vagy sem. A Zala-Jagd vadásztársaság alapító tagja elmondta, hogy két héten át figyelték a szarvas mozgását.

Gímszarvas (forrás: Somogyi Érték)

A francia vendégvadász, a 73 éves Françoise Athanassiou három estét töltött a magaslesen: első este a távolság – a gímszarvasbika 300 méterre volt a magaslestől – miatt nem volt eredményes a vadászat, a második este pedig a széljárás nem volt kedvező. A harmadik este, szeptember 5-én viszont egyetlen lövéssel sikerült leterítenie a vadat.

Az árjegyzék alapján a Zala-Jagd Vadásztársaság területén a 15 kilogramm trófeasúlyt meghaladó gímszarvasbika elejtése várhatóan több mint 10 millió forintba kerül. Vigh László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a Felsőrajk és Pötréte között húzódó erdőben három évtizede nem került ilyen kapitális példány puskacső elé. A nagyvad súlya meghaladta a 182 kilogrammot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top