Szabadidő

Búcsúzott a magyar kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságtól

A szerbektől kapott ki a nyolcaddöntőben a férfi kosárlabda-válogatottunk. Hanga Ádámék alaposan megszorongatták az olimpiai ezüstérmes csapatot.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 86-78-ra kikapott Szerbiától vasárnap az Európa-bajnokság isztambuli nyolcaddöntőjében.

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes szerbek hamar 16-3-ra elhúztak az 1999 után ismét Eb-résztvevő magyaroktól, akik főként Perl Zoltán és Keller Ákos révén tartották magukat. A különbség többször is mindössze 4 pont volt, aminek az értékét növeli, hogy a csapatkapitány, Hanga Ádám a nagyszünetig nem szerzett pontot.

A magyar csapat a Szerbia-Magyarország-mérkőzés után Isztambulban, a Sinan Erdem sportcsarnokban (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A 48-41-ről induló második félidőben 18 pontra is nőtt a hátrány, de Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese nem roppant össze, és Ferencz Csaba tripláival ismét hét pontra visszazárkózott. A mezőny legjobbja, a 22 pontos Perl Zoltán révén a nemzeti csapat még a hajrában is bírta a szerbek tempóját.

A fennállásának 15. Európa-bajnokságán szerepelt magyar kosárlabda-válogatott 10 nap alatt 6 mérkőzést vívott a kontinenstornán, ezekből kettőt megnyert, négyet pedig elvesztett. A csapat legjobb dobója Vojvoda Dávid lett összesen 96 ponttal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top