Szabadidő

Eddig tartott a Despacito diadalútja, most Taylor Swift van a csúcson

Lekerült a Billboard Hot 100 slágerlista éléről a Luis Fonsi és Daddy Yankee justin bieberizált Despacitója, helyére Taylor Swift bő egy hete megjelentetett dala futott fel az első helyre. Hivatalosan is temethetjük a nyár slágerét.

A Despacito 16 hétig állt a Billboard Hot 100 toplista első helyén, és már csupán egyetlen egy hétig kellett volna kibírnia ott, hogy ebben a tekintetben abszolút rekorder legyen. Ennyi ideig ugyanis csak Mariah Carey és a Boyz II Men One Sweet Day című dalának sikerült a trónon ülnie. Sajnos azonban a 17. helyet már nem tudta behúzni az idei év nyári slágere, mert augusztus 25-én jött Taylor Swift az új dalával, a Look What You Made Me Do-val, és mostanra ez a szám tornászta fel magát (azaz, hogy száguldott fel) a csúcsra. 

Az új sláger már a megjelenésétől kezdve komoly vetélytársa volt a Despacitónak, eleve a Billboard Hot 100 77. helyén debütált, és szakértők már akkor arról beszéltek, hogy megelőzheti a potenciális rekordert.

Az említett Taylor Swift-dal ugyanis már a nagy beelőzés előtt is csúcsukat döntött: a Spotify-on például soha nem streameltek ennyiszer egy dalt a megjelenése napján. Egy hét alatt pedig a többi platformot is beleszámítva 84,4 millió lejátszásig jutott a dal, ami a női előadókat tekintve rekord. A számhoz készített videoklip a YouTube-on döntött csúcsot, az első 24 órában több mint 39 milliószor nézték meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top