Szabadidő

Betiltották a Peppa malac egyik epizódját

Betiltották a Peppa malac egyik epizódját Ausztráliában, mert a mese azt javasolta a gyerekeknek, hogy játsszanak többet a pókokkal, amik úgyis aprók és az emberre egyáltalán nem veszélyesek. Nem úgy Ausztráliában, ahol szép számmal akadnak az emberre is veszélyes mérges pókok, mindenféle méretben.

Kénytelen volt újra betiltani a Peppa malac egyik epizódját az ausztrál médiahatóság, mert abban arra biztatták a gyerekeket, hogy kapjanak el pókokat, és játsszanak velük. Ausztráliában a többi kontinenstől eltérően számos, az emberre is veszélyes pókfaj él, melyek között akadnak kicsik és óriásiak is.

 

A részt, amiben Peppa apukája azzal nyugtatja a kismalacot, hogy nem kell félnie a pókoktól, mert azok kicsik, és úgysem bántanak, már 2012-ben betiltotta az ausztrál médiahatóság. Most azért kellett újra meghoznia ezt a szigorú döntést, mert bár a tévé nem adta le, de az online felületre felkerült a pókos epizód.

Ausztráliában 2000 és 2013 között 12600 ember szorult kórházi kezelésre pókokkal való találkozás miatt – írja a Guardian.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top