Szabadidő

5 elképesztő dolog, amit nem tudtál a kutyákról

Azt mindenki tudja, hogy a kutyák elmondhatatlanul fantasztikusak, de most még egy rakás izgalmas érdekességet is megtudhatsz róluk!

Kiszagolják a betegséget

Egy 2009-es kutatásban a kutyák 90%-os pontossággal tudták megkülönböztetni a rákbeteg emberek leheletét az egészségesektől. Ez nem csoda, ha azt nézzük, hogy a kutyáknak nagyjából 220 millió szaglóreceptoruk van, míg az embernek csupán 5-6 millió.

Orrlenyomat

A kutyák orrának mintázata annyira egyedi, mint az emberi ujjlenyomat. Kanadában egyébként el is fogadják az orrlenyomatot a kutyák azonosításához

Biztonságos alvópóz

Mikor a kutyák összegömbölyödve alszanak, valójában a veszélyes ragadozók váratlan támadására készülnek fel. Ez a póz megvédi a hasukat és a lágy szerveket a többi állat fogaitól.

Titkos fegyver

Annak idején kínai nemesek állítólag pekingi palotakutyákat rejtettek ruháik ujjába, hogy a kutyák megvédják őket az útonállóktól.

Kutyaálom

Azt minden kutyatulajdonos megfigyelte már, hogy a kutyák is álmodnak, de ennél még érdekesebb, hogy miről. Márpedig a legnagyobb cukiság, hogy egyrészt rólad, mármint a gazdiról, másrészt olyan „kutyás” dolgokról, mint a postás megugatása vagy egy nagyon izgalmas szag keresése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top