Szabadidő

Tananyag lesz Beyoncé munkásságából a koppenhágai egyetemen

"Beyoncé, gender és rassz" címen indul hamarosan egy stúdium a koppenhágai egyetemen. Az órákon az énekesnő videóit, dalszövegeit és előadásmódját fogják a hallgatók kielemezni.

Kívánhatna-e többet egy világhírű popsztár annál, mint hogy a rengeteg zenei díj bezsebelése után még tanítsák is őt az egyetemen? Oké, az életrajzi film és mondjuk egy az illetőről elnevezett zeneakadémia is szerepelhet a három kívánságban, de ez utóbbi kettőt inkább a zenész halála után szokták meglépni. Addig is a legjobb dolog, ami történhet egy zenei világsztárral, hogy tananyag lesz belőle. 

Beyoncé tehát most örülhet, amennyiben igaz a hír, amit a Local.dk közölt: a koppenhágai egyetemen egy Erik Steinskog nevű professzor Beyoncé, gender és rassz címen fog órákat tartani a következő szemeszterben. Eddig 75 hallgató vette fel tárgyat, amelynek keretében Bey dalait és videoklipjeit fogják elemezni. “A genderen, a szexualitáson és a rasszon lesz a fókusz. Az óra egyik célja, hogy bemutassa a fekete feminizmust, amit nem igazán ismernek Skandináviában. Meg akarjuk vizsgálni, hogy pontosan milyen entitás ez a fajta feminizmus” – fogalmazott a helyi TV2-nek Steinskog. A professzor hozzátette, hogy az énekesnő munkásságát épp úgy fogják elemezni, ahogy mondjuk egy operát vagy egy irodalomi alkotást. 

A tanár szerint Beyoncé a legnagyobb popművész a mai világban, megkerülhetetlen tényező a kortárs kultúrában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top