Szabadidő

Megtagadhatják a kaszinók a nyeremény kifizetését

Egy rendelettervezet több olyan gyanús körülményt sorol fel, amelyek esetén nem szabad kifizetni a nyereményt.

Aki gyanús a kaszinóban, annak nem szabad kifizetni a nyereményét, de a valós okról nem szabad tájékoztatni az illetőt. Egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete – írja a Napi.hu.

A tervezet a játéktermek és az online kaszinók belső kockázatértékelő szabályzatának elkészítéséhez ad támpontokat, amire a pénzmosás elleni törvény miatt van szükség.

Kockázatnak számít, ha a játékos szokatlanul viselkedik, vagy a tranzakció szokatlan. Ha a személyzet ilyet észlel, fel kell függeszteni a kifizetést, de az igazi indokot nem szabad elárulni.

Gyanús lehet,

  • ha valaki nem a saját nevében akar játszani, vagy mással vásároltat zsetont, esetleg elosztják a játékosok egymás között a zsetonokat,
  • ha a vásárlás után rövid időn belül visszaváltja a zsetonokat, akár játék nélkül is, és nyereményigazolást kér,
  • ha meghatározott játékosi kör rendszeresen egymás ellen játszik azonos nyereménnyel kecsegetető, de ellentétes kimenetelű játékokat, például rulettben páros-páratlanra tesznek.

Online kaszinóknál az lehet gyanús, ha valaki hamis személyi adatokkal vagy e-mail-címmel játszik, többször akarja nyilvántartásba vetetni magát más-más IP-címről, illetve több játékosi egyenleggel is rendelkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top