Szabadidő

A világ legleleményesebb kutyáját ünnepli a net a Harvey hurrikán pusztítása után

Texasban helyi idő szerint péntek este ért partot a Harvey hurrikán. Az óránkénti 240-250 kilométeres széllökésekkel támadó ítéletidő eddig nyolc halálos áldozatot követelt az államban.

A Harvey hurrikán Texasban helyi idő szerint péntek este 10 órakor ért partot Rockportnál, Corpus Christi városától északkeletre: heves esőzésekkel és óránként 240-250 kilométeres széllökésekkel érkezett. A hatóságok Corpus Christi városát addigra már kiürítették, a város lakói Texas belső vidékein kerestek menedéket.

A hurrikánnak a biztonsági intézkedések ellenére is vannak halálos áldozatai: az Independent című brit lap eddig nyolc halálos áldozatról tud. Szerencsére, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a természeti katasztrófának nemcsak szomorú, de vidám történései is vannak. Ilyen a világ legleleményesebb kutyájának megjelenése, amelyet egy sintoni nő örökített meg telefonjával.

Ahogy az a képen is jól látszik, a golden retriever keverék egy nagy zsák kutyakajával a szájában rótta a város utcáit. Mint később kiderült, az élelmes jószág az Otis névre hallgat, gazdája pedig azt mondja, a hurrikán megérkeztekor még otthon volt. Később tűnt csak el, hogy aztán néhány órával később egy nagy zsák élelemmel a szájában térjen haza. “Történjék bármi, ő nem fog éhen halni” – mondta a gazdi.

A képet egyébként egy Tiele Dockens nevű nő készítette, aki azzal a megjegyzéssel töltötte fel a most már vírusszerűen terjedő fotót a netre, hogy: “Ez a kutya biztosan texasi, hiszen mindenféle segítség nélkül, egymaga is túlél bármit.”

Olvass még többet a Harvey hurrikánról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top