Szabadidő

Bulizenét csináltak az Indiana Jones hangeffektjeiből

Az Eclectic Method neve bizonyára nem cseng ismeretlenül a gyakorlott internetezők számára, a remixek és mashupok nagymesterei most Harrison Ford filmjeinek estek neki.

Az Eclectic Method csapatára két dolog jellemző: a humorérzék és a végtelen türelem. Utóbbira feltétlenül szükségük van, alkotásaik ugyanis egytől egyig olyan videók, amelyeket különböző filmekből vagy épp sorozatokból kivágott, alig egy másodperces hangfoszlányokból gyúrnak össze.

Elképesztő figyelemre és kitartásra lehet szükség ahhoz, hogy több évadnyi sorozatból vagy – mint az Indiana Jones esetében – több egész estés filmből kiválogassa valaki azt a nevetést, azt a kardcsörgést vagy épp azt a kígyósziszegést, amelyek a zene különböző “hangszereit” adják, az Eclectic Method-os arcok viszont éppen ebben a legjobbak.

Készítettek már hasonlót a Csillagok háborúja-filmekből, de megkapta a magáét A Wall Street farkasa és Quentin Tarantino is, akinek szinte a teljes életművét felhasználták a The Tarantino Mixtape című alkotásuk elkészítése során.

A legújabb mű mindössze három napja került fel a YouTube-ra, és máris több mint tizenötezer megtekintésnél jár. Persze azt ne várja senki, hogy ez lesz az új kedvenc nyári slágere, de két és fél perc vigyorgásra bőven jó.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top