Szabadidő

9 hónapig tartott a giga-puzzle kirakása – videó

A kirakósok rajongóinak szíve bizonyára hatalmasat dobban, ha meglátják, hogy mekkora – és milyen – puzzle-t rakott ki egy férfi, összesen háromnegyed év alatt.

Az Educa nevű cég Wildlife nevű kirakójának már a méretei is tiszteletet parancsolóak: 5,7 méter széles és csaknem 160 centiméter magas, összesen pedig 33 600 darabból áll.

Ez azonban nem ijesztette el az Andre F. nevű férfit, aki egy úgynevezett timelapse videón rögzítette a kirakás teljes folyamatát. Már az is rengeteg időt vesz igénybe, hogy a puzzle-darabkákat a kezdeti halmokból átrendezze, hogy mindegyiknek a “képes” fele legyen felül. Arról nem beszélve, hogy a kirakós tekintélyes mérete miatt egy külön szobára is szükség volt, ahol le lehetett teríteni a földre a több ezernyi darabkát. 

A kész puzzle-n ez a kép látható (Fotó: Educa/Amazon)
A kész puzzle-n ez a kép látható (Fotó: Educa/Amazon)

Ezután következik az érdemi munka, a videón látható, hogy a férfi azzal a stratégiával dolgozik, hogy a buja dzsungelt és annak lakóit ábrázóló kirakónak mindig egy-egy nagyobb részletét rakja össze, majd szépen összeilleszti azokat. A végére aztán összeáll a színes, rendkívül részletgazdag kép.

Arról nem szól a fáma, hogy mi lett a puzzle sorsa, de ha szét lett szedve, az a tippünk, hogy a közeljövőben nem lesz újra összerakva – persze lehet, hogy a második nekifutáshoz elég lesz már röpke 6 hónap is.

Aki lázba jött a videótól, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a gigantikus puzzle ugyanis közel 323 dollárba, vagyis több mint 83 000 forintba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top