Szabadidő

Egy mondattal tette helyre tanárát a 11 éves kislány

Sok felnőtt történelmi műveltségét is megszégyenítő módon válaszolt egy kérdőívre a kisiskolás. Édesapja vicces üzenettel tette közzé az írásról készült fotót.

A mindössze 11 éves Ava Cross osztályfőnöke kiosztott egy kérdőívet diákjainak, amelyben különböző kérdésekre kellett a felhívás szerint minél őszintébb válaszokat írni.

A kislánynak láthatóan nem tetszett, hogy a tanár az osztály egyik – vagy néhány – tagjának korábbi csínytevései miatt az egész csapatot büntetésben részesítette, ezért olyan választ adott, hogy a történelem OKTV adja a másikat.

A kérdés így hangzott: mi az a dolog vagy dolgok, amiket a tanárom jobban is végezhetne? A kis Ava válasza a lenti fotó tanúsága szerint így hangzik: “Ha nem használna kollektív büntetést, mivel ez nem fair azokkal szemben, akik nem csináltak semmit, az 1949-es Genfi Egyezmények szerint pedig kimeríti a háborús bűn fogalmát.”

BUMM….erre valószínűleg nem számított a tanerő, igaz, erre a kérdésre valószínűleg az Avánál kétszer-háromszor idősebb emberek sem írnának ilyen választ. A kislány édesapja Twitter-csatornáján osztotta meg a kérdőívről készült fotót, és mellé azt írta: “Nem tudom eldönteni, hogy szobafogságot kapjon-e, vagy fagyit…” Később hozzátette, hogy a kislánya egyébként imádja a tanárát, de az oktatási rendszernek ezzel a részével nem igazán ért egyet.

A twitterezők pedig elég egyértelműen álltak ki az utóbbi opció mellett, az alábbi, Peglet nevű felhasználó pedig indítványozta, hogy kezdjenek közösségi adománygyűjtésbe, amelyből Ava egész éves fagyifogyasztását fedezni lehet. Támogatjuk az elképzelést, hajrá, Ava!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top