Vakon, vemhesen, de szabadok az aleppói állatkert vadállatai

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Oroszlánok, tigrisek, medvék, hiénák és két kutya távozhatott szabadon egy jordániai vadrezervátumban, miután megúszták Aleppó bombázását.
Írta: | 2017. 08. 12. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Öt oroszlánt, két tigrist, két medvét, két hiénát és két kutyát engedtek szabadon az észak-jordániai Szúf közelében felvő al-Mava vadrezervátumban. Ez nem a brémai muzsikusok meséje, hanem az észak-szíria Aleppó állatkertjének túlélői.

Az ausztriai székhelyű Négy Mancs állatvédelmi szervezet Törökország segítségével menekítette ki az állatokat az aleppói Varázslatos Világ nevű állatkertből. A szervezet közlése szerint az állatkert tulajdonosa, aki a 2011-ben kezdődött polgárháború kitörése után elmenekült Szíriából, beleegyezését adta az állatok kimenekítéséhez.

;
Az állatok egy része egészséges, míg mások vakságban, szív-, máj- és vesebetegségben szenvednek – mondta el Amir Halíl, a Négy Mancsnak dolgozó állatorvos. Az oroszlánok egyike két hét múlva ellik – tette hozzá.
    
Halíl szerint a mentőcsapat csak „lehetetlen küldetésként” emlegette a nagyon nehéz mentőakciót, mivel ez a világ egyik legveszélyesebb csücske, a katonai konfliktus, a sok lázadó miatt nem könnyű ilyen helyekről vadállatokat kimenekíteni.
    
A szíriai konfliktus 2011-ben kezdődött, a Bassár el-Aszad elnök rendszere elleni népfelkelés rövidesen polgárháborúba torkollott. Becslések szerint 400 ezer szíriai halt meg a harcokban. Több mint 5 millió szíriai menekült el hazájából, és milliók maradtak fedél nélkül az országban. 

Címkék: aleppo Állatkert
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus