Szabadidő

Miklós Edit sikeresen felépült, már csatolhatja is a síléceket

Teljes erőbedobással készülhet a téli olimpiára Miklós Edit, aki sikeresen felépült a januárban szerzett komoly sérüléseiből. Orvosa szerint augusztus végén már sílécek kerülhetnek a lábára, a sportoló pedig december elejére, a világkupa-sorozat első állomására már formában akar lenni.

Miklós Edit január 15-én, az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett via­dal edzésén bukott hatalmasat, a baleset után mentőhelikopterrel szállították kórházba. A jobb térdében a porcleválás mellett mind a négy szalag elszakadt, a másikban szintén megsérült a porcgyűrűje, és elülső keresztszalag-szakadást is szenvedett, a műtétek sora így elkerülhetetlen volt. Alig telt el azonban egy bő félév, a rehabilitáció sikeresnek bizonyult: orvosa szerint a világkupa-harmadik, olimpiai hetedik alpesi síző augusztus végén újra felcsatolhatja a síléceket. 

Keményen meg kellett dolgozni a felépülésért.
Keményen meg kellett dolgozni a felépülésért.

“A térdemet megműtő orvos engedélyt adott a síelésre, így néhány hét múlva Svájcban újra célba vehetem a lejtőket” – számolt be a Blikknek Miklós. A csíkszeredai versenyző azt mondja, hogy jelenleg 95 százalékos az állapota, novemberig még nem szabad ugratnia a lejtőkön, és túlzottan agresszívan sem veheti be a kanyarokat. “December elején, a világkupa-sorozat első állomására kell formába lendülnöm, a végső cél pedig, hogy az olimpiára csúcsformába kerüljek.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top