Szabadidő

A Facebook a YouTube babérjaira tör

A közösségi oldal legújabb szolgáltatásával az élő videók piacáról vinne el egy nagyobb szeletet.

A Facebook a héten indította el új videós platformját, amely a Watch nevet kapta. A kínálatban főleg élő adások és tévésorozat-epizódok szerepelnek majd.

Mark Zuckerberg cége már évek óta próbál komolyabb szereplővé válni az online videók piacán, de azon túl, hogy felvásárolták a videós üzenetekben utazó Snapchatet, igazán komoly előrelépést nem tudtak tenni ezen a téren.

A Facebook Watch egyelőre az amerikai felhasználók számára elérhető, hamarosan indul a globális üzem (Fotó: Facebook)
A Facebook Watch egyelőre az amerikai felhasználók számára elérhető, hamarosan indul a globális üzem (Fotó: Facebook)

Egészen eddig, most ugyanis a Facebook olyan tartalomszolgáltató partnerekkel szerződött le, mint a National Geographic, a Time Inc., az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA, az észak-amerikai profi kosárlabda liga, az NBA, illetve a Major League Baseball.

A Watch a Facebookon belül egy külön oldalon lesz elérhető, egyelőre az amerikai felhasználók közül férhet hozzá pár szerencsés, akiket véletlenszerűen kiválasztottak a tesztre. A közösségi oldal egyik szóvivője a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy még nem teljes az így elérhetővé váló műsorok listája, valamint azt is hangsúlyozta, hogy egyelőre csak korlátozott tesztüzemben működik az új szolgáltatás. Az eddigiek alapján azonban az iparági szakértők arra következtetnek, hogy a közösségi cég a YouTube által meghatározott irányba szeretne mozdulni.

A Facebook Watch új lendületet adhat a közösségi oldalnak (Fotó: Facebook)
A Facebook Watch új lendületet adhat a közösségi oldalnak (Fotó: Facebook)

A Facebook hivatalos blogján megjelent bejegyzésből az is kiderül, hogy a közösségi funkció természetesen a Watch felhasználói számára is elérhető lesz: láthatjuk majd, hogy ismerőseink éppen mit néznek, mi tetszett nekik, és mi az, amit nem ajánlanak. Az egyes csatornákra fel lehet majd iratkozni, és természetesen a lájkolás-kommentelés is működik majd.

A kezdeti tesztek után globálisan is elérhetővé teszik majd az új szolgáltatást, az asztali gépeken és az okostelefonokon egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top