Szabadidő

Hihetetlen magyar siker Londonban: Baji Balázs bronzérmes 110 méter gáton

Baji Balázs bronzérmet nyert férfi 110 méteres gátfutásban a londoni atlétikai világbajnokság hétfői versenynapján.

A 28 éves Baji Balázs a fináléban jól rajtolt, de a második gátat leverte, emiatt némileg megtört a lendülete. Azután ismét jó tempóban futott, majd ugyan a nyolcadik gáton megint hibázott egy kicsit, de a kilencedik és tizedik már szinte tökéletesen sikerült.

Baji Balázs bronzérmes 110 méter gáton
Baji Balázs (középen) a férfiak 110 méteres gátfutásának döntőjében. Mellette a francia Garfield Darien (balra) és a jamaicai Omar McLeod (jobbra). Fotó: MTI/EPA/Srdjan Suki

Az ekkor nagyokat hibázó, addig a harmadik helyen futó francia Garfield Darient sikerült megelőznie, így 13,28 másodperces idővel ért célba az olimpiai bajnok jamaicai Omar McLeod, valamint az előző vb-n győztes orosz Szergej Subenkov mögött.

Baji Balázs a magyar atlétika 12. érmét szerezte meg szabadtéri világbajnokságon, Londonban az elsőt. Futószámban még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző.

Baji Balázs bronzérmes 110 méter gáton
Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

Az állatorvosként praktizáló békéscsabai futó a vasárnapi elődöntőből futamát megnyerve került a fináléba, amivel nagy bravúrt hajtott végre, hiszen 1987 óta nem volt magyar, aki 5000 méternél rövidebb számban döntőbe tudott kerülni vb-n.

Hétfői bronzérme pályafutása legnagyobb sikere, 110 gáton pedig a második felnőtt világversenyes dobogós helyezése a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett ezüstje után.

Eredmény, férfi 110 m gátfutás:

1. Omar McLeod (Jamaica) 13,04 másodperc
2. Szergej Subenkov (Oroszország) 13,14
3. Baji Balázs 13,28

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top