Szabadidő

Kecses kis zebracsikó született Nyíregyházán

Fiatal csődört köszönthet a Grévy-zebracsoport új tagjaként a Nyíregyházi Állatpark. A zebracsikó nemrég született, de a közönség már láthatja az állatot a kifutójában.

Az afrikai kontinens szavannájának élővilágát bemutatni kívánó Afrika Panoráma részen ismét egy új, fiatal jövevény szaladgál. A Nyíregyházi Állatparknak megint zebracsikója született.

Füles, a tenyészcsődör az elmúlt egy hónapban kétszer is apa lett, hiszen a vele egy kifutóban élő nőstények két hét különbséggel adtak életet egy-egy kis zebrának. Először Lucy, a zebralány született meg, majd követte őt féltestvére, egy csődör – olvasható az állatkert Facebook-oldalán. 

Ezzel már öt Grévy-zebrát láthatnak Nyíregyházán a látogatók. A Grévy-zebra a Wikipédia szerint Jules Grévy 19. századi francia köztársasági elnökről kapta a nevét, aki egy ilyen állatot kapott ajándékba Abesszíniától.

A páratlanujjú patás ma már csak Dél-Etiópia és Kenya száraz területein legelészik szabadon, Szomáliából az 1970-es években pusztult ki végleg. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top