Szabadidő

A bőrünkre nyomtat ideiglenes tetoválást egy új szerkezet

Az igazi tetoválás fáj, na meg maradandó is, ezt időnként meg lehet bánni. Egy kis cég most ötletes megoldással állt elő, amelynek köszönhetően akár néhány naponta lecserélhetjük a bőrünket díszítő mintákat

A Prinker nevű dél-koreai cég fejlesztése valójában olyan, mint egy kompakt tintasugaras nyomtató, azzal a különbséggel, hogy az eszköz nem papíron jeleníti meg a színes ábrákat, hanem a felhasználók által választott bőrfelületen.

A Prinker igazi XXI. századi találmány, ugyanis természetesen saját okostelefonos alkalmazás is jár hozzá, amelyben válogathatunk a tetoválni való minták közül, de akár magunk is megrajzolhatjuk a nekünk tetsző ábrákat. 

Ha ez megtörtént, egy gombnyomással elküldjük – vezeték nélküli kapcsolaton keresztül – a nyomtatónak a feldolgozásra váró mintát. Ezután már csak annyit kell tenni, hogy az eszközt végighúzzuk, például az alkarunk bőrén, a nyomtató pedig egyetlen mozdulattal, a gyártó szerint 3 másodperc alatt odavarázsolja a választott tetoválást.

A cég a kozmetikai iparban alkalmazott festékanyagokat használ, az így készülő tetoválások pedig körülbelül három napig lesznek láthatók. A strandra is tökéletes választás, mert a vízálló tetkókat nem mossa le a sima víz, ellenben ha a szükség úgy hozza, szappannal bármikor eltávolíthatók. 

A tetkónyomtatót még nem lehet kapni, de nem valószínű, hogy Magyarországon széles körben elterjedne: a cég előrejelzése szerint a személyi használatra szánt változat ára 200 dollár, vagyis valamivel több, mint 53.000 forint lesz. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top