Teflon, Pacal, Áfa – kifogyhatatlan a vicces állatnevek tárháza

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy jó név megtalálása komoly fejtörést okoz az embernek, legyen szó kisbabákról vagy éppen háziállatról. Kedvenceink esetében az utónévkönyv és az MTA Nyelvtudományi Intézete sem szab határokat, így aztán a gazdik fantáziája elszabadulhat. És el is szabadul...
2017. 07. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Sokszor a névadásban még az állatok neme sem befolyásolja a gazdikat, mert annyira ragaszkodnak az ötletükhöz, hogy tökmindegy, szerencsétlen kutya vagy macska hím-e vagy nőstény. A vicces állatnevek tárháza gyakorlatilag kifogyhatatlan, gyűjtsetek ti is, és írjátok meg nekünk kommentben!

Raktáros  egy macska kapta ezt a remek nevet, mert csak a garázsban, a konzervdobozok tetején volt hajlandó aludni. A Báró Úr és Szervác is bájos cicákat takar, ők Raktárossal élnek egy háztartásban. De az a lány is díjnyertes nálunk, aki kizárólag gyógyszerneveket ad házi kedvenceinek, így lett a három cica neve: Kalmopyrin, Andaxin és Szeduxen.

Dr. Juhász Ödön, szintén egy macsek, akit jókedvükben csak Döncinek hívtak a gazdái, azonban, ha rossz fát tett a tűzre, azonnal a teljes nevére váltottak. Egy kedves barátom tacskója volt Józsi, aki neve ellenére lány volt. Mivel a politikusok is rendkívüli népszerűségnek örvendenek, ezért egy helyes boxert Putyinnak nevezett el a gazdája. Mondjuk, sétáltatás közben biztosan sokan néztek rá furán, amikor elkezdett hangosan kiabálni a kutyának.

Teflon, Pacal, Zokni: szinte bármilyen állatnak adható nevek, illetve csíkosoknak javasoljuk még a Pizsit is. Szigorúbb, esetleg pitbull típusú kutyák a Fegyőr nevet is viselhetik, fekete macskának pedig bátran jöhet a Nikotin.

fotó: Braydon Anderson
fotó: Braydon Anderson

A mindent vivő az Áfa, főleg a gyere ide behívással párosítva, nagytestű kutyáknak remek választás lehet. Patkányoknak a Lecsó, Hiszti, Rágcsa nevek igazán bravúrosak. A törpenyulaknak cuki a Puszedli, illetve egy zebrapintypárt Valika és Palika névre kereszteltek.

És nektek vannak hasonlóan vicces állatnevek a tarsolyotokban?

 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus