Hülye látogatók miatt kellett bezárni a Füvészkert üvegházát

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A látogatók nem hiszik el, hogy valódi a tavirózsa hatalmas levele a Füvészkertben, ezért hozzáérnek, kilyukasztják, és a levélnek annyi.
2017. 07. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

 „Az elmúlt napokban a szokottnál is többen látogattak el a Viktória házunkba a televízióban levetített ismeretterjesztő műsor hatására. Sajnos azonban az üvegházat zárva kell tartanunk, mert számos látogató a levél valódiságában kételkedve ujjával átszaggatta azt. Mivel a Viktória leveleinek károsítása a növény egészségét is veszélyezteti kénytelenek voltunk a bezárás mellett dönteni, amíg az új levelek meg nem erősödnek” – írta a Füvészkert főkertésze a Facebook-oldalukra. És egy fotót is posztolt a kilyuggatott, hatalmas tavirózsalevélről.

„További rossz hír, hogy a növény nagyméretű leveleket a nappalok rövidülése miatt már nem hoz, így a gyermekek kedvenc programját, a levélpróbát sem tudjuk idén megtartani. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a Kert növényeinek érintése, tördelése, netán eltulajdonítása TILOS” – tette még hozzá Kiszel Péter, főkertész. Mutatjuk fotón, mi marad el:

Lukács András Balázs felvétele///http://plant-ecology-diversity.blogspot.hu

Lukács András Balázs felvétele///http://plant-ecology-diversity.blogspot.hu

 

 

Címkék: Füvészkert
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus