Szabadidő

A Móricz Zsigmond körtéren keresi élete értelmét egy ismeretlen

A szerelem nem ismer határokat. Nyelvieket semmiképpen. Romantikus kortárs nyelvlecke című rovatunk következik.

A főváros utcáin járva egymást érik a falragaszok és most nem a különféle kék óriás- és egyéb plakátokra gondolok, hanem az ezeknél egy fokkal emberközelibb, villanyoszlopokra vagy például közlekedési táblák hátára hányavetin felnyalt “lakást vennék a környéken” típusú házi gyártmányokra. Tudod, aminek az alját bevagdalják ollóval, hogy mindenki téphessen egy telefonszámot.

Vagy a szívhez szólókra, amikor a vihar miatt megszökött cicát vagy elkódorgott kutyust keresnek a kétségbeesett gazdik (jó esetben, kellően cuki személyleírás esetén van rá esély, hogy megkerül a jószág). Meg aztán, ott vannak a kissé érthetetlen darabok, legutóbb a Váci úton láttam például egy tömör, lényegre törő kézírásos darabot, amelyen csak annyi szerepelt: “MASAGE” és egy telefonszám. Kíváncsi lennék, ki az, aki egy ilyen erős marketinganyag láttán azonnal a telefonjához nyúl.

A remény hal meg utoljára <3
A remény hal meg utoljára

Nagyjából ebbe a kategóriába sorolható a fenti gyöngyszem is, amit egy ismerős örökített meg a Móriczon ma délelőtt. Megannyi kérdést felvető darabról van szó. Például első körben felmerül, hogy 2017-ben egy 26 éves férfi vajon miért a köztéri falragasz módszerével próbálkozik a társkereséssel, amikor erre ott a Tinder vagy a számtalan társkereső oldal egyike.

Aztán az is jó kérdés, hogy miért angol nyelvű hirdetésben keresi álmai nőjét, aki “odamenne hozzá, és örökké szeretné”. Sajnos pont a plakát bal alsó felénél látható szakadás miatt nem egyértelmű, hogy azért, mert külföldi lányt keres házassági célból (az “onality” végződésű szó lehet internationality, aminek ugyan sok értelme nincs, de a plakát angolságából kiindulva nem zárhatjuk ki ennek a lehetőségét).

Aztán persze lehet, hogy voltaképpen bármilyen (any nationality) származású barátnőre gondolt, valószínűleg sosem fogjuk megtudni. Mindenesetre drukkolunk, hogy a srác megtalálja a boldogságot – illetve esetleg egy angol nyelvkönyvet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top