Szabadidő

Ha az életigenlés egy növény lenne, ez a budapesti petúnia lenne az

Bear Grylls a fasorban sincs ehhez a csodaszép kis petúniához képest, aki a budapesti betondzsungel közepén tört utat magának az éltető napfény felé.

A budapesti utcákat többnyire siető, idegeskedő emberek tapossák, és egy ilyen negyven fokkal lüktető fővárosi massza közepén mi is hajlamosak lehetünk elfelejteni, milyen apró csodák vesznek körül bennünket.

Pedig pontosan ilyen ez a kis virág is, ami elsőre talán nem tűnik nagy számnak – valószínűleg észre se vennénk –, de ha belegondolunk, mekkora meló és szerencse kellett hozzá, hogy ez a petúnia előbújhasson az aszfalt repedéséből és kivirágozhasson még mielőtt egy Instagramozó belvárosi hipszter eltapossa, hát az már tényleg a csodával határos.

Ha az életigenlés egy növény lenne, ez a budapesti petúnia lenne az 

Szóval ha pocsék napod van, gondolj erre a virágra, ami még a legzordabb körülmények között is túlél és lelkesen virágzik, ha pedig a budapesti utcákon sietsz, figyelj oda rá, nehogy véletlenül rálépj!

 

Olvass még többet virágokról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top