Szabadidő

Hatalmas siker a magyar férfi teniszben

Fucsovics Márton bejutott a 127 ezer euró összdíjazású braunschweigi salakpályás tenisztorna elődöntőjébe, ezzel pedig nagyon úgy néz ki, hogy övé a világranglista első 100 helyéből az egyik.

A világranglistán 109. magyar játékos csütörtökön a moldovai Radu Albot elleni negyeddöntőben mindössze négy játékot veszített, 6:2, 6:2-re nyert 74 perc alatt – írja a Blikk.

Fucsovics Márton ezt követően írta ki Facebookra, hogy a számítások szerint ez a győzelem hozzásegítette ahhoz, hogy benne legyen a világranglista top százában, azaz hogy a világ száz legjobb teniszezőjének egyike legyen. 

Úgy néz ki, hogy Fucsovics Márton a világ 100 legjobb teniszezőjének egyike

Posztjában hangsúlyozza, hogy ezek a számítások még nem hivatalos adatok, a rangsort hétfőn teszik majd közzé. “Mivel a hétfői ranglista az alapja a US Open besorolásnak, ezért ez azt jelentené, hogy főtáblás leszek az év utolsó Grand Slam-tornáján (…). A lényeg, hogy megvan, ez ad akkora önbizalmat és felszabadultságot, hogy innentől kezdve a tornagyőzelem legyen a célom” – írja. Fucsovics a pénteki elődöntő megnyerése esetén 91., tornagyőzelem esetén 84. lehetne a világrangsorban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top