Szabadidő

Letépte a vonatlépcső a vakvezető kutya körmét

Jampinak amputálni kellett a körmét, ezért hetekig nem tud segíteni gazdájának a közlekedésben.

Hetekre elveszítette legfőbb segítőtársát a szegedi látássérült, Terhes Tamás, Jampi nevű vakvezető kutyájának körmét ugyanis leszakította a vonat lépcsője – írja a délmagyar.hu.

A kutya hangosan felüvöltött. Megijedtünk, nem tudtuk, mi történt, a feleségem mondta, vérzik a kutya lába. Elkiáltottam magam, hogy jöjjön valaki segíteni. Két perc múlva jött két MÁV-dolgozó. (…) Kértem elsősegélyládát, kaptam egy olyat, amellyel nem boldogultunk. Kértem, segítsenek elszállítani a kutyát, de erre nem volt lehetőségük. A Facebookon, a kutyás csoportban kértem segítséget. Eljött egy kutyabarát taxis, aki elvitt az állatorvoshoz, és haza is hozott minket” – mondta el a történteket Terhes Tamás. Kutyájának a jobb mellső lábán az egyik köröm leszakadt, alig tartotta valami. Az állatorvos ezért eltávolította.

A gond az, hogy Jampit ki kellett venni a munkából. Én pedig bottal sohasem közlekedtem, csak kutyával. Most úgy jutok el dolgozni, hogy az ismerős segítők egymásnak adnak át. Ha egyedül indulok el, a városban a gömbfejű vasoszlopokat, amelyek pont ágyékig érnek, rendre megtalálom” – mondta Tamás.

A látássérült szegedi férfi bízik abban, hogy mielőbb megoldódik a gondja – és abban is, hogy a vasúttársaság okul az esetből, és a problémás, rácsos vonatlépcsőkkel kezd valamit. Mert tudja, más kutya is járt már így.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top