Szabadidő

VOLT fesztivál 2017: szurkoljunk szerdán a rock és az elektro műfaj összecsapásának

Rengeteg magyar zenekar, kemény metalcore- és rockbandák, kellemes elektroütemek és egy angyali hangú énekesnő. Ez lesz szerdán a VOLT fesztiválon.

Ha maradt még energiád a Linkin Park keddi szereplése után, akkor szerdán is rengeteg jó fellépő és program vár téged is a soproni VOLT fesztiválon. A mai napon nagyon vegyes lesz a felhozatal, így a többféle zenei stílusért rajongó fesztiválozók örülni fognak. 

A nagyszínpadon már délután 4-től beindul az élet, ráadásul egy magyar rockbandával. A Run over Dogs melegíti be az embereket a délutáni napsütésben. A provokatív rock’n’rollt játszó banda jó előfutára lesz az amerikai Kerrang! díjas heavy metál bandának. Az Of Mice and Men nem fogja elaprózni, 18:10-től óriási zúzással készülhetünk. A rock és a metál után gyors műfajváltás ha a Nagyszínpadnál maradtok, mert ide érkezik az angyali hangú szőke énekesnő, Ellie Goulding. 

Ellie már 2015-ben megjárta a Sziget fesztivált, így ismeri a magyar rajongókat. Biztos, hogy játszani fogja a legjobb dalait a Halcyon, a Lights és a Delirium című albumairól, és borítékolható, hogy felcsendül majd A szürke árnyalatának filmes betétdala is, a Love me like you do. Hallgassuk is meg ezt a dalt koncertverzióban: 

 

Ellie után a tegnapi Petőfi Díjátadó egyik nyertes bandája sem maradhat el. A Wellhello a #Sohavégetnemérős számukkal az Év dala díját vihette haza. Két éve ők jegyezték a VOLT fesztivál himnuszát a Halott Pénzzel karöltve, így az Emlékszem Sopronban biztos, hogy felcsendül majd, akárcsak a közönségkedvenc Apuveddmeg!, és természetesen lehet majd andalogni a Rakpart című dalra is. Persze Fluor Tomi és Diaz elhozzák a hamarosan megjelenő Zsáner című albumuk dalait is, így készülhetünk a soproni ősbemutatóra.

 Az OTP-színpadon párhuzamosan délután 17 órától megnézhetjük, hogy milyen, ha az ördög Pradát visel. Itt zúzza majd az amerikai metalcore banda, a The Devil Wears Prada. Utánuk Szabó Balázs Bandájára lehet megőrülni, ha valaki bírja a magyar népzenei motívumokkal telerakott dalokat. Ha bírjuk szusszal, akkor 22:10-től ugyanitt együtt üvölthetjük világgá Likó Marcellel, hogy Nekem senkim sincsen.

A magyar zenekarok illusztris listájával operál a Budapest2017 Swim-Pada, ahol már délután 2-től lazulhatunk Dorothyval, Ganxsta Zoleeval, a Beatricével, a Margaret Islanddal, a Péterfy Bori and The Love banddal, de fellép még az Intim Torna Illegál is. A Sziget fesztivál színpadán bemutatkoznak a Nagyszínpad idei döntősei (Mörk zenekar és a Qualitons), de lötyöghetünk Belau-ra vagy Odettre is. A Sopron színpadon is magyar zenekarok rajongói tombolhatnak visszafogottan Pély Barnára és zenekarára, a Honeybeastre, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duóra, a Mongouz and the magnetre, a Bikinire, de lesz Random Trip-fellépés, majd hajnali 1-től Sopron leghíresebb lemezlovasa, DJ Jokó játssza virradatig a legjobb magyar és külföldi retró és mai slágereket. 

 

Ha elektromos zenére vágysz, és unod a magyar bandákat, akkor érdemes a Telekom Electronic Beats Stage-nél gyülekezni, mert itt Robert Rios, Vekonyz, Sigala és a Tesco Disco veri az ütemeket. A VOLT Lokálban Bladerunnaz Night, MVRK, Statik, Klay&Puppetz nem hagyja aludni a jó népet. 

 

 

Aki a zene mellett szellemi programokra vágyik, az bekapcsolódhat egy-egy érdekes kerekasztal-beszélgetésbe. Zacher Gábor a varázsgombákról mesél, Lévai Balázs és vendégei a nők a prózairodalomban témát vesézi ki. 

 Az Utcaszínházaknál jön az igencsak érdekesnek hangzó Steampunk Paradise előadás a cseh Teatr Grytól, de a Karzat színházasok bemutatják a Megy a gőzöst is.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top