Szabadidő

Kutyák nyugtatják meg a szorongó gepárdokat

Kiderült, hogy a fogságban tartott gepárdok kiemelten hajlamosak a stresszre és szorongásra, ezért néhány állatkertben segítő kutyákat rendeltek ki melléjük.
Kutyák nyugtatják meg a szorongó gepárdokat

A San Diego Állatkert állítólag már az 1980-as évek óta “utal ki” segítő kutyákat a gepárdoknak, mivel ezek a fogságban tartott nagymacskák rendkívül hajlamosak a stresszre és szorongásra. De a bevett módszert több állatkertben is követik, arra alapozva, hogy a lelkes, aktív kutyáktól a gepárdok is elsajátítják a megfelelő viselkedésmintákat, ami remélhetőleg a szaporodáshoz is meghozza majd a kedvüket – azzal ugyanis a szorongás miatt rendszerint komoly problémáik vannak.

Kutyák nyugtatják meg a szorongó gepárdokat
Kutyák nyugtatják meg a szorongó gepárdokat

Magyarul a jó fej kutyák abban segítenek, hogy a bénázó gepárdok tudjanak szexelni – az emberek esetében is pontosan ilyen egy ideális barát! Azóta, hogy egy netező megosztotta a fotót, és a népesség jelentős része befogadta ezt az információt, máris mindent elárasztottak a cuki kutya–gepárd-párosokról készült fotók, és hát mi tagadás, tényleg elég aranyosak együtt!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top