Szabadidő

Nagy nyári sláger lenne a fonyódi vizes játszótér, ha nem lenne csontszáraz

A szezonkezdet óta használhatatlan a fonyódi strand vizezős játszótere, mert felújítják. Éppen nyáron. Éppen akkor, amikor sok család csak azért választja Fonyódot a balatoni üdülővárosok közül, mert itt van ez a különleges játszótér.

Több szülő nem érti, miért a főszezonra időzítették a fonyódi strandon népszerű vizes játszótér felújítását, de ha már így történt, akkor miért nem adnak kedvezményt a belépő árából. Sok családos nyaraló ugyanis éppen a gyerekek körében nagyon népszerű vizezős játékok miatt választja a Balatonon a fonyódi strandot, amely – egyébként egyáltalán nem borsos áron – összesen 1200 forintért engedi be a kétgyerekes családokat. Ugyanakkor egy attrakcióval mégiscsak kevesebb van a strandon, mégsem csökkentik a belépő árát az üzemeltetők. 

Hídvégi József, a város polgármester azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy ugyan “van egy kisebb élményvesztés” így, de a látogatók attól még ugyanúgy igénybe veszik a többi szolgáltatást. A strand területét ettől még ugyanúgy karban kell tartani. “Ami nagy költség, az nem a vizes játszótérnek a működtetése” – fogalmazott. 

Mint a riportból kiderül, a játszótéren lévő szökőkutakat működtető gépek meghibásodtak, és a szezon eleje óta csak mostanra végeztek a javításokkal. Így, ha minden igaz, akkor a hét második felében az itteni játékok már ismét használhatóak lesznek. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top