Szabadidő

Üdülési joggal rendelkezőket vertek át

Milliókra büntetett a Gazdasági Versenyhivatal egy vállalkozást, amely üdülési jogokkal csapott be jóhiszemű embereket. A felszámolás alatt álló Dinasztia Wellness Kft. 22,5 millió forintos bírságot kapott a hivataltól.

Huszonkét és fél millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal az üdülési jogok értékesítésével foglalkozó Dinasztia Wellness Kft.-re több jogsértés miatt is. A cég 2012 novembere óta telefonon és személyesen is népszerűsítette üdülési jogokkal kapcsolatos ajánlatait. Ezekben azt állította, hogy a már meglévő üdülési jogokat értékesíti, de ahhoz az ügyfeleknek venniük kell egy másik üdülési jogot, viszont azt is roppant gyorsan el tudják majd adni. A cég olyan nagyvonalú volt, hogy ügynökként hitelt is intézett az új üdülési jog megvásárlásához.

A GVH megállapította, hogy a Dinasztia Wellness Kft. csak elhitette magáról, hogy üdülési jogok értékesítésével foglalkozik, a szóbeli megbeszéléseken pedig hazudtak az üdülési jogok eladhatóságával kapcsolatban.

A bírság megállapításánál a GVH a jogsértéssel érintett szolgáltatás értékesítéséből származó bevételből indult ki. Súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vállalkozás egész tevékenysége valótlan, jogsértő tájékoztatásokon alapult, hosszú ideig tartott, és sok, főként sérülékeny fogyasztót ért el, továbbá a vállalkozás a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt jelentős mértékű előnyhöz jutott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top